Tuesday, June 7, 2011

Home » , , , , , » habis madu , sepah dibuang!

habis madu , sepah dibuang!

Selamat malam suma! korang sihat? kalau ada tak sihat tu boleh la makan ubat eh..kalau demam blog tu, bolehlah cari Cik Panadol. Dia sedia memberikan khidmat!haha..


straight forward kepada topik kita, "habis madu, serpah dibuang?" 
Kenapa Sern cakap camtu..? okay, sebelum pegi dengan lebih mendalam dalam merungkai masalah ini, chewah ayat haku!..elok rasanya sern nak wat survey..peewit! Korang, korang, dan korang! Berapa ramai yang masih menggunakan album gambar? Tau tak album gambar? Kalau tak tahu, pegi amek paku 4 inci pastu paku kat kepala betul-betul menghadap sereblum korang! chewah..keluar dah term-term anatomi haku!hahha..sapa yang tahu tu, boleh cuba try hangkat bulu ketiak.euww..hahah..Sern boleh jangkanye..rata-rata yang baca entri ni mesti tak ada album gambar kan? Betul tak..?Dah, tak yah nak menipu! ingat haku tak tau korang tu..?kih3..
* Macam ni lah lebih kurang*


Korang tentu suka kan kalau simpan gambar dalam komputer, pendrive, website, hardrive dan macam-macam drive la. Tapi kan, pernah tak korang terfikir kalau suatu hari nanti, semua tu bawa masalah..? I mean kalau server down, kena godam, hardrive rosak? dan yang paling hampeh, semua tu hilang ditelan virus? Perghhh...time tangkap tu bukan main lagi pose. Sampai basah ketiak dok posing je..and time tu jugalah korang kelihatan ayu, cantik, comel, dan bagai lagi la..mesti stress kan? Stress tahap cipan la orang katakan! Tulah, mak kiah dah pesan nak..pegi la cuci gambar tu..kalau takda duit, pegi amek duit kat beg duit mak..tapi degil gak..degil nye ibarat kotoran degil kat baju tu hah! ada banyak kelebihan kalau kita simpan dan cuci gambar tu. Salah satu kelebihan utama, masa tua nanti orang boleh tatap gambar kite tu. Kita boleh bawa je kemana-mana. Memangla benda teknologi ni takkan pupus..Tapi cayer la..kalau tua nanti, takda nye nak gi surf laman internet tu. dok duk celah tiak bini je kalau tua nanti. hangit pon hangit la. Time tua nanti, mana tau ada penyakit parkinson..terkial-kial juga tangan tu nak menaip. last-last nak taip photo tertaip porn.opsss..! hahaha..jangan dah tua baru la terfikir, nape la dulu aku tak cuci je gambaq-gambaq pose hangat aku dulu..hah! dulu mak kiah royat doh! tapi degil gok! meh nak wi se tir! *mode bahasa kelate dan ganu on!*


So, korang? Korang rasa betul tak Sern cakap ni..? Kalau rasa betul tu, boleh lah gi cuci nuh gambaq-gambaq angpa..jangan dok degil lagi la..dah berbuih dah mulut haku ni cakap ni hah.tak buat gak, adalah nanti tu menangis, tiok tak tentu pasal... so, what say you? Sern menanti jawapan anda! Anda mampu merubah masa depan anda..! Chewah...gitu!

44 comments:

  1. hahahaha....sern tiyah ada ja album gambaq..gambaq dari kecik sampai besau tuh..tapi ada album gambaq pon aada keburukan jugaks..kalau banjir rosak a gambar..perlis da la selalu banjir..hehehehe

    ReplyDelete
  2. serpah ke sepah? hehee. winkss :P

    ReplyDelete
  3. hahahha album gambar tuh xde dah gambar aku huhu..hilang weh..maybe bukunya begitu lama..:(

    ReplyDelete
  4. haha..mahal la nk cuci..bnayak sgt gmba :P

    ReplyDelete
  5. betul2,. kadang-kadang tetba kena virus, dia ilangkan terus gambo2 tuh. tak pun kita format lupa nak back up. ilang je semuaaaaa

    ReplyDelete
  6. hihi.. betul la sern. tak payah tunggu tua, kiwi sekarang pun kalau tengok gambar kat lappy memang tak puas. Mesti nak tengok album. oh! kiwi ada album tau ;)

    ReplyDelete
  7. haha..nak cuci mls..beli ah hardisk byk2..haha

    ReplyDelete
  8. tiyah- heheh..jadi kena la simpan elok-elok tau..tiyah perlis katne??

    ReplyDelete
  9. @sheera- hahaha... jangan terasa...isk3... g beli album!hahha..

    @wani- oh pocot! silap la...ehehe..

    ReplyDelete
  10. @syuxer- isk3... ko kena pose manyak2..nanti ada kenangan time tua..pastu CUCI! hahaha...

    @tyka- amboiii...kalau dibandingkan dengan harga mana lagi bernilai? wang ringgit ke kenangan?ehehhe..

    ReplyDelete
  11. @syrap & ifa- amboii hang berdua... kalau dibandingan dengan kenangan mana lagi mahal?lkih3...ermm.

    ReplyDelete
  12. yeay...cunndaa ade album ^^
    masa last perpisahan dekat ukm hari tu, ade tukar2 hadiah, cunndaa bg hadiah album, sbb album sgt bermanfaat kan...
    lgpun, saje bg, sbb dah tahu sern nk bt n3 sal album...hahahahhaaaa

    ReplyDelete
  13. @Fathiah & Kiwi- hehehe..kan..jadi kena la cuci ada la backupnye tu..nanti sendiri juga yg dok kenang dok belek..eheheh..bagus kiwi ada..keep it up!hehehe..Sern nak turbo up la!ahhaaha..

    ReplyDelete
  14. @robocop - hah! video apa tu..?ahhahahha....

    @cundaa- ngee...terbaek! selalu kalau tukar-tukar adiah album memang menjadi pilihan kan..ehhehe.. eleh2...bajet tau lama sern nak wat kan.ehehehe..

    ReplyDelete
  15. hehe..dulu ada gak albm gmbr nie..now suma dah simpan lam lappy..betui gak ckp sern an..nk g cuci lah gmbr ..hehe

    ReplyDelete
  16. nak cuci gambaq mahal lah sern..eh mahal tk ? pernah sekali je cuci dulu lah skrg tak tau mahal ke murah cuci gambaq digital ni

    ReplyDelete
  17. hahaaaa..bajet taw awal-awal...kekekeee

    ReplyDelete
  18. harrazdani - betul tu sern...walaupun gambar sekarang byk kita simpan dlm komputer tp aku tetap cuci simpan dalam bentuk album...tp tak semua laaa yg best2 jer:)

    ReplyDelete
  19. hardisk aku rosak 2 bulan lepas, abes semua gambar2 kenangan sejak sekolah dulu2 hilang.. aku separuh gila.. dgn esaimen semua. huh~~

    ReplyDelete
  20. alorrr.. kekadang terpikir gak nk cuci.. tp gmbr byk sgt!! mahal arr.. insyaAllah, t da rezki lebih nak cuci gak.. syok tgk kalo dok lam album.. leh senyum sensorang..hak3

    ReplyDelete
  21. ok kmk terasa aii.. hahhaa..

    ReplyDelete
  22. org dah xpakai kodak dah skang..eh kilang wat filem kodak tu mesti bankrap dah kan haha

    ReplyDelete
  23. entri last utk mlm ni sebelum smbung duty (-.-)'
    http://www.my-shopping2u.com/2011/06/jangan-jadi-burung-belatuk-okeh.html

    ReplyDelete
  24. Akunye photo album lama semua dah ilang mana. Jenuh aku cari kat umah. Yg ada semua gambar latest yg dah dimasukkan dlm PC. Huhuhuhu

    ReplyDelete
  25. hahaha..semua album apik kecik2 jer

    ReplyDelete
  26. sern tlg laa support ckit... poket daa pokai ni nak pi cuci gambar... hahaha...

    ReplyDelete
  27. cuci gambar...hehee..lama dah tak buat aktiviti ni..hahahaa...nanti nak p juga la sebab adik dah suruh..hehe

    ReplyDelete
  28. baru cuci seratus keping gambar tahun 2009...hehehe

    ReplyDelete
  29. kalau cuci gambo tu free.. takpe gak r.. ni paling koman rm10 confirm dah.. memang tak r..huu

    ReplyDelete
  30. cuci duit lagi.. hahahhaa gerenti mak marah.. tapi lebih elok cuci lah kan, sebab boleh simpan sbg kenangan.. kalau dalam laptop nanti kena format lagi

    ReplyDelete
  31. setuju jgk . tp , duit tgh tkde nih . mak tak cakap pun suruh amik duit dalam purse . hehe :P

    ReplyDelete
  32. gambar foto pun ada kelebihan dan kekurangan...saya selalu buat back-up file2 penting dalam cd rom atau extenal hardisk...

    ReplyDelete
  33. btl gak 2 sern.. stuju sgt2..time tua takutnye nk pegang mouse terketar2..kahkahkah..

    sern, lagi cantik klau kaler tulisan 2 ko wt kaler hitam n background text kaler putih. mesti lagi teruja nak bace..sekadar pendpt..kehkehkeh

    ReplyDelete
  34. kte mnat kump sepah maharaja lawak ;)

    heeeeee~tetiba je..

    ReplyDelete
  35. album gambar dah berabuk dlm stor...

    ReplyDelete
  36. ada caranya utk dapatkan semula gambar2 yang terhilang tu...

    ReplyDelete
  37. dah lame xcuci gambar..mahal..hehe


    err... org ganu ko ore klate?haha

    ReplyDelete
  38. perlis kat kangar r bro sern...dekat jalan kaki bukit..:)

    ReplyDelete
  39. haha .. terbaik sern .. kita mmpu merubah masa depan .. kui3 .. okay la jom2 cuci gamba buat kenangan .. hehe

    ReplyDelete

Doakan Sern jadi kurus!