Saturday, June 4, 2011

Home » , , , » nak Lajukan Internet? Jom hack tanpa menggunakan perisian!

nak Lajukan Internet? Jom hack tanpa menggunakan perisian!


Kredit kepada Abang Arya Putra.
Sern dah tak tahan dah tanggung seksaan line yang macam siput babap ni..! nak loading satu webpage cikai jek pon ambek masa satu dekad.. Adoii.mana tak hangin sampai terkentut tunggu nye. Okay, straight to the point.. Sern tengok ramai juga tu Stress sebab line macam ______ ! kan. 
*pandai-pandai la isi tu. Dah dapat sijil SPM kan?haha..*
So, Sern godek la kat nenek Google. Jumpa la page brader ni.
Tag : Tip Melajukan Internet Tanpa Menggunakan Perisian.

Okaylah..mula-mula amek dulu kertas catatkan. nanti biar reti buat . Simpan kat dompet tu hah.hahha...Gurau-gurau. bah, jom la kita buat ramai-ramai.

# Buka Registry editor.
pergi ke Start -> Run dan taip regedit.


# Setelah tetingkap Registry Editor terbuka, pergi ke key:
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ InternetSettings. (Perhatian..kalau korang takde forder InternetSettings tu, korang hanya perlu 'create new key' aje..)



# Sekarang klik kanan pada tetingkap di sebelah kanan anda dan tambah satu DWORD Value yang baru.
Tukar namanya kepada MaxConnectionsPerServer.
# Klik kanan pada MaxConnectionsPerServer untuk mengedit nilai Dword.
Pilih sebuah base. Jika Hexadecimal, letak nilainya menjadi 99. Jika korang memilih untuk Decimal, set kepada 153.



# Buat satu lagi DWORD dan beri nama MaxConnectionsPer1_0Server. (korang copy aje la dari sini)
Di sini juga, masukkan nilai yang disebutkan di atas.



# Restart Internet Explorer/Google Chrome/Firefox/dan lain-lain web browser lagi la..
selepas itu, perhatikan kelajuan internet korang..


Selamat mencuba! Sern dah try. And nak Rate 5 Bintang! Internet laju dari biasa! hehe..

P/S : Untuk dapatkan lagi banyak tips nak dapatkan gula-gula hacks, mari terjah blog Maharaja Hack ni. hehe...
Tekan jek kat banner tu hah! Orang cakap tekan tu tekan la!!! babap kang!



27 comments:

  1. hehe .. alif da buat da bende ni .. memang mnjadi :)

    ReplyDelete
  2. heh?itu utk broadband ke streamyx ke atau pc tersebut shj? tak fhm hehehe :D

    sory byk tnya lak

    ReplyDelete
  3. @alif haris - laju kan..ehehhehe...

    @butterflies lovers- sern nye broadband..ehehhe..try la..

    ReplyDelete
  4. nak try tapi takut laa..
    hahahaa~

    ReplyDelete
  5. lain kali ko masukkan screenshot ye bro.. baru ngam sikit.. aku baru nak terai semua nih :P

    ReplyDelete
  6. info rahsia neh..fbi akan cari sern nanti..;p

    ReplyDelete
  7. @nurna- try le...hehehe..

    @encik ska- nge..bereh bro! kredit pada brader arya gak!heheh...

    @rowena- torai jek...kalau lambat tu bole dah torai.ehehhehe....

    @eric- aah la kan..nanti2 ak buat yg len eah..hehehe...

    @syuxer- alamak..terketaq lutut dgr fbi tu.ehehhehhe..

    ReplyDelete
  8. already done.. berkesan lah thanks sern :D

    ReplyDelete
  9. registry editor tu kat bhgn mner?
    tak tahu...

    ReplyDelete
  10. Ohhh..hac encem tu..akak kenal sangat ler..memang baik budak tu..apa2 je pasal blog ni..kalau ada masalah..akak rujuk jer kat dia..

    ReplyDelete
  11. @haffiz - kan..hehehe...

    @cikgu fikri- ko pakai ape?window 7 ke? ko taip regedit kat ruang search kat menu tu...

    @kpah- sangat banyak ilmu dia..yg best, tak kedekut ilmu kan.

    ReplyDelete
  12. camne nak isi tempat kosong tuhh, spm pon lom past. hikhik. terjah sini yaa

    ReplyDelete
  13. @mish cokat- adedeh..nak kena ajar gak ea..awak, walaupun awak dah lepas uPSR, awak boleh isi juga tau..eehhehe..

    ReplyDelete
  14. best! mintak share dengan artikel kiwi sendiri blh? nt kiwi letak backlink. kalau boleh tinggalkan komen/bagitau dekat cbox kiwi. kalau tak, kiwi takkan buat artikel

    ReplyDelete
  15. @kiwi- boleh kiwi.. ilmu untuk dikongsi..bukan untuk disimpan kan..ehhe..silakan.kredit kat bro tu gak ea..

    ReplyDelete
  16. ok...ammboi nk test jugak ler.. tp streamyx boleh ker?

    ReplyDelete
  17. terima kasih sebab share artikel ni..
    sebab artikel ni da lame, takut berkapuk jadi bila ada orang share, lebih ramai la yang tahu..
    thanks again ye..

    ReplyDelete
  18. apa beza hexidecimal n decimal?

    ReplyDelete
  19. ye ye buat print screen baru tak takut mencube..

    ReplyDelete
  20. eza dah try...sgt berkesan..tq yer :).. terus follow awk...:)

    ReplyDelete
  21. hURMMMM . klau restart laptop , kene buat lagi kew ???

    ReplyDelete
  22. memang laju bro..terima kasih

    speed up to 10Mb --> my internet..

    ReplyDelete

Doakan Sern jadi kurus!